(06) 29 08 66 61

Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland na de middelbare school niet verder kunnen leren terwijl ze dat toch willen... Omdat ze moeten werken om te overleven, omdat er gewoon geen geld is voor het volgen van een opleiding... Dat kunt u zich in Nederland toch niet voorstellen? In Kenia is het helaas aan de orde van de dag. Slechts 5% van de kinderen stroomt door naar het hoger beroeps- en universitair onderwijs!
Meer informatie
Uw giften aan Stichting Studiebol zijn belasting aftrekbaar. Sinds 1 januari 2008 staat Stichting Studiebol bij de belastingdienst genoteerd als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit betekent voor u als bedrijf en als particulier dat u giften kunt aftrekken van de inkomsten- en vennootschapsbelasting (natuurlijk onder voorwaarde van eventuele drempels). Meer informatie kunt u opvragen bij de belastingdienst
Meer informatie
Stichting Studiebol heeft een nieuwe Facebook pagina. U kunt onze stichting voortaan volgen via het account Stichting Studiebol. Als volger van de Facebook pagina wordt u op de hoogte gehouden door berichten en foto’s. U kunt zowel de stichting in het algemeen als postings in het bijzonder liken. Verder kunt u vrienden uitnodigen om de pagina leuk te vinden. Ook kunt u berichten plaatsen en met ons in contact komen.
Like ons !

Als de docenten staken

Het gebeurt regelmatig, dat de docenten aan universiteiten staken om zo druk uit te oefenen op de Keniaanse regering voor het krijgen van een beter salaris.

De studie van onze studenten loopt daardoor wel vertraging op. Maar ze kunnen ook hun extra vrije tijd goed benutten. Zoals James, die toevallig ook voor leraar studeert. Hij is naar huis gegaan naar Masai-land om zijn ouders op het land te helpen en stuurde ons prachtige foto's waarvan de trots afstraalt.

Het gaat heel goed met James!

We e-mailen hoofdzakelijk met de studenten als schoolgeld moet worden betaald, maar af en toe krijgen we een spontaan bericht.

Zoals van James.
Hij heeft zijn examens goed afgerond en is klaar voor het nieuwe semester. Hij is zo trots om een Studieboller te zijn, dat hij ons een foto stuurde om het met ons te kunnen delen.

Hulp aan talentvolle, kansarme jongeren

Karina benaderde onze stichting via de website. In het kader van haarafstuderen aan de RSM Erasmus Universiteit doet zij momenteel onderzoek naar hoe Non-Gouvernementele Organisaties (NGO's) in Brazilië kansarme jongeren uit de arme wijken ondersteunen bij de toegang tot de universiteit. Er zijn weinig hulporganisaties die zich hier specifiek mee bezighouden en bij toeval kwam Karina op onze website terecht. Het was bijzonder om ervaringen uit te wisselen en overeenkomsten tussen beide landen vast te stellen.
Maar hoe schrijnend om na 11 jaar Stichting Studiebol vast te stellen, dat fondsenwerving voor deze doelgroep nog steeds zo ontzettend moeilijk is. De grote fondsen zoals Unicef en Postcodeloterij doneren aan kleinere hulporganisaties alleen voor projecten zoals het bouwen van een lagere of middelbare school, maar hulp voor individuen die hun land daadwerkelijk op kunnen bouwen wordt niet verstrekt.
Dus wie van mening is, dat talentvolle maar kansarme jonge mensen echt een kans verdienen om een HBO- of universitaire opleiding te volgen, steun ons en doneer via Help mee!

En natuurlijk hebben wij meer te vertellen. Lees hier al het overige nieuws.

Bottom