(06) 29 08 66 61

Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland na de middelbare school niet verder kunnen leren terwijl ze dat toch willen... Omdat ze moeten werken om te overleven, omdat er gewoon geen geld is voor het volgen van een opleiding... Dat kunt u zich in Nederland toch niet voorstellen? In Kenia is het helaas aan de orde van de dag. Slechts 5% van de kinderen stroomt door naar het hoger beroeps- en universitair onderwijs!
Meer informatie
Uw giften aan Stichting Studiebol zijn belasting aftrekbaar. Sinds 1 januari 2008 staat Stichting Studiebol bij de belastingdienst genoteerd als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit betekent voor u als bedrijf en als particulier dat u giften kunt aftrekken van de inkomsten- en vennootschapsbelasting (natuurlijk onder voorwaarde van eventuele drempels). Meer informatie kunt u opvragen bij de belastingdienst
Meer informatie
Stichting Studiebol heeft een nieuwe Facebook pagina. U kunt onze stichting voortaan volgen via het account Stichting Studiebol. Als volger van de Facebook pagina wordt u op de hoogte gehouden door berichten en foto’s. U kunt zowel de stichting in het algemeen als postings in het bijzonder liken. Verder kunt u vrienden uitnodigen om de pagina leuk te vinden. Ook kunt u berichten plaatsen en met ons in contact komen.
Like ons !

Erick geslaagd

Voordat Erick een Studiebol werd, had hij al 2 jaar van zijn opleiding Education Science erop zitten, maar er was geen geld meer voor de laatste 2 jaar. Zijn droom is leraar landbouw en biologie te worden op een middelbare school. Door het vinden van een persoonlijke sponsor en door gebruik te maken van een overheidslening heeft Erick op 8 november zijn studie af kunnen ronden.

Hij stuurde ons enkele foto’s van de buluitreiking en de volgende tekst, die wij graag willen delen:
Ik ben dankbaar, dat ik na een lange reis met succes ben afgestudeerd. Ik dank God hiervoor. Ik wil ook mijn waardering uitspreken voor de stichting om me te vertrouwen en me de steun te geven die ik nodig had om mijn studie af te maken. Ik wou dat ik iets kon doen om mijn waardering te tonen.

Erick is klaar om zijn droom te gaan vervullen. Wij wensen hem heel veel succes en blijven hem zeker volgen.

Als de docenten staken

Het gebeurt regelmatig, dat de docenten aan universiteiten staken om zo druk uit te oefenen op de Keniaanse regering voor het krijgen van een beter salaris.

De studie van onze studenten loopt daardoor wel vertraging op. Maar ze kunnen ook hun extra vrije tijd goed benutten. Zoals James, die toevallig ook voor leraar studeert. Hij is naar huis gegaan naar Masai-land om zijn ouders op het land te helpen en stuurde ons prachtige foto's waarvan de trots afstraalt.

Het gaat heel goed met James!

We e-mailen hoofdzakelijk met de studenten als schoolgeld moet worden betaald, maar af en toe krijgen we een spontaan bericht.

Zoals van James.
Hij heeft zijn examens goed afgerond en is klaar voor het nieuwe semester. Hij is zo trots om een Studieboller te zijn, dat hij ons een foto stuurde om het met ons te kunnen delen.

En natuurlijk hebben wij meer te vertellen. Lees hier al het overige nieuws.

Bottom